Naziv tvrtke:

Mireo d.d.

Industrija:

IT

Lokacija:

Buzinski prilaz 32, Zagreb

Opis tvrtke:

Mi smo Mireo

Mi smo hrvatska softverska tvrtka. Netipični smo u onome što radimo. Ubrajamo se u 5% svjetskih tvrtki koje imaju luksuz razvijanja vlastitih proizvoda. Na svjetskom tržištu GPS navigacijskih, telematičkih i geoinformacijskih tehnologija naprosto rasturamo. Trenutno nas ima 42 i konstantno rastemo, a 20% nas su doktori znanosti. Većina nas je sudjelovala na informatičkim i matematičkim natjecanjima, a nekoliko i na olimpijadama. Svaki dan napravimo jedan korak naprijed u osobnom i profesionalnom razvoju. I uvijek, baš uvijek smo spremni pomoći jedni drugima.

 

Ponekad se volimo i pohvaliti, ako za to imamo razloga

Naše navigacijske sustave koristi preko 25 milijuna ljudi u svijetu,  a mogu se pronaći u nekim od vodećih svjetskih marki automobila kao što su Ford, Jaguar, Renault, General Motors, Honda, Fiat, Hyundai, Mahindra.

  • Napravili smo službenu GPS navigaciju za Dubai, RTA Smart Drive. Aplikaciju danas koristi preko 2 milijuna ljudi. Mireo je na natječaju za taj posao pobijedio i veliki Google.
  • Razvijamo sustav za GPS nadzor vozila koji prati može pratiti neograničen broj vozila. Takav sustav i takvu prostorno-vremensku bazu podataka trenutno nema nitko u svijetu. Izvještaji nad bilo kojom količinom prostorno-vremenskih podataka iz sustava se generiraju u realnom vremenu. Sustav je 1000 puta brži i 10 puta jeftiniji od bilo kojeg takvog sličnog sustava na tržištu.
  • Aktivno surađujemo sa zagrebačkim Sveučilištem. Prvi u svijetu, u suradnji s PMF-om, razvili smo matematički model za određivanje rizičnosti vozača praćenjem njegovih vožnji.
  • Napravili smo još uvijek najdetaljniju i najpouzdaniju kartu Hrvatske.

 

Kako mi opisujemo naš stil rada?

Don’t be just busy, be productive!

Stalno se educiramo · Svakodnevno učimo nove stvari. Učimo svi – i oni bez iskustva i oni s 20 godina iskustva. Poanta nije da se razbacujemo s hrpom pojmova, riječi i programskih jezika. Poanta je u razmišljanju. Kao polazište za svoje algoritme često koristimo i znanstvene članke. Sve ostale tehničke detalje učimo u hodu. I da, sav kod koji napišemo međusobno jedni drugima pregledamo. Tako uvijek aktivno sudjelujemo u razvoju jedni drugih.

Volimo svoj posao · Nama je posao ujedno i hobi. Svaki dan jedni u drugima otkrivamo skrivene potencijale. Jako nam je bitno da se svaka osoba u timu osjeća ugodno i prihvaćeno, pa potičemo kreativnost i pozitivu. Jedina stvar koju tražimo od svakoga u timu je želja za radom i pedantnost. Sve ostalo dolazi samo po sebi.

Inovativnost nam je srednje ime · Stalno istražujemo nepoznate stvari, neistražene procese i nove tehnologije. Veselimo se svemu novom jer ponekad ijedna linija koda može donijeti ogromnu pozitivnu promjenu. Zapravo, najveća greška koju možemo napraviti kod istraživanja novih stvari je da ih ne istražimo.

Stvarno volimo kreativnu slobodu · Najviše cijenimo samostalnost i kreativnost. Svaku osobu u timu potičemo da razmišlja izvan okvira. Vjerujemo da timovi najbolje funkcioniraju kada su različiti i kada svaka osoba može dati svoj doprinos. Također, svatko od nas u timu je svoj i baš takav kakav je. Jako smo otvoreni prema svemu pa kod nas nitko ne brine o tome da li se drugima sviđa njegova majica, frizura ili piercing u nosu. Zadovoljni smo dokle god smo svi odjeveni.

I za kraj, još nekoliko sitnica · Iznimno nam je bitna ravnoteža poslovnog i privatnog života. Imamo fleksibilno radno vrijeme, a često organiziramo i različite oblike druženja. Volimo roštiljati, igrati nogomet, a za vrijeme hladnih i mračnih zimskih dana igramo društvene igre. Ispred ulaza u tvrtku imamo parking mjesto samo za tebe, a možeš se pridružiti i ekipi koja dolazi s biciklima.

Web stranica:

Kontakt:

info@mireo.hr

Dodatni materijali: