Naziv tvrtke:

Photomath d.o.o.

Industrija:

EdTech

Lokacija:

Strojarska cesta 20, Zagreb

Opis tvrtke:

Photomath je brzorastuća EdTech tvrtka čija je istoimena mobilna aplikacija #1 na svijetu za učenje matematike. Uz pomoć napredne tehnologije strojnog učenja, aplikacija skenira i potom rješava i objašnjava matematičke zadatke, bilo tiskane, bilo one napisane rukom. Broj preuzimanja aplikacije je premašio 250 milijuna globalno, a aktivno ju koristi desetine milijuna korisnika u svijetu svaki mjesec. Photomath je jedan od najuspješnijih hrvatskih izvoznih proizvoda, dostupan je na više od 30 jezika i preko 195 država diljem svijeta, a mjesečno riješi i objasni preko 2 milijarde matematičkih problema! Misija Photomatha je demokratizirati edukaciju korištenjem umjetne inteligencije i softverski generiranog edukacijskog sadržaja. U svojih 7 godina, Photomath je narastao u globalnu priču, sa više od 150 zaposlenika i 130 studenata te uredima u Zagrebu i San Mateu, California.

Početkom ove godine pokrenuli su “Photomath Talks”, seriju online meetupa za tech zajednicu, na kojima su predavači njihovi najiskusniji inženjeri. Prijavi se u njihov Tech Community ako želiš povremeno primati obavijesti o događanjima koje organiziraju.

Nedavno su kreirali i vodič sa preporukama za učenje AI/ML vještina s izborom top tečajeva, blogova, videa, knjiga i drugih materijala koji će biti koristan svima zainteresiranima za početak karijere u AI/ML!

Više o inženjerskoj strani Photomath priče pročitajte i u intervjuu s njihovim Chief Architectom, dok će svi oni zainteresirani za AI/ML uživati u intervjuu s njihovim Director of Engineering.

Studentima nude prilike u svim područjima u kojima i zapošljavaju. Studenti rade na stvarnim projektima tako da im je rezultat njihovog rada odmah vidljiv. Rade u manjim timovima i kod pristupa radu sa studentima njeguju mentorski pristup, najčešće 1 na 1. Osim prenošenja znanja, stavljaju naglasak i na redoviti razgovor između mentora i studenta o dosadašnjem napretku i daljnjim planovima. Na studente gledaju dugoročno te im je cilj da po završetku studija ostanu kod njih raditi. Studenti se mogu prijaviti za prakse preko ljeta, za povremeni studentski posao tokom godine ili za studentski posao tijekom cijele godine, pa i duže. Za njih su fakultetske obaveze na prvom mjestu, no praksa je pokazala kako student najbolje napreduje ako ima neki kontinuitet rada pa preferiraju da student može raditi cca. 20 sati tjedno (naravno, kad su ispiti, onda se uči i polaže 🙂 ). Prethodno iskustvo nije presudno, više im je bitno da student pokaže da je spreman učiti i razvijati se te da odgovorno pristupa radu.

Zapratite ih na Linkedinu ako želite saznati više o ljudima i kulturi u Photomathu te na vrijeme dobiti obavijest o eventima koje organiziraju ili na kojima sudjeluju!

Više o Photomath aplikaciji potražite ovdje, a prilike koje trenutno nude provjerite na njihovoj stranici karijera.

 

PREDAVANJE: “Kako započeti karijeru u AI-u?”

photomath riteh predavanje

Opis:

Danas mnogi studenti i mladi žele započeti svoju karijeru u području umjetne inteligencije. No, među brojnim dostupnim informacijama i izvorima za učenje, ponekad je teško prepoznati što je zaista kvalitetno ili relevantno.

Kroz ovo predavanje dobit ćete korisne savjete za početak karijere u AI i preporuke materijala koje su pripremili ML inženjeri iz Photomatha: bit će tu tečajeva, brošura, knjiga, blogova, videa i dr. Osim toga, predavač će podijeliti i priču o vlastitim počecima karijere u jednom od najvećih i najkompetentnijih AI timova u Hrvatskoj te ispričati kako je izgledala njegova tranzicija od studenta do zaposlenika. Saznajte što i kako radi AI tim u Photomathu te koje prilike za razvoj nude! Bit će vremena i za Q&A, a čeka vas i nagradna igra na kojoj možete osvojiti cool poklone, kao što je vodootporni ruksak za laptop!

Broj mjesta nije ograničen.

Datum održavanja: utorak, 7. prosinca 2021.

Vrijeme održavanja: 16:00 – 17:00 sati

Kako: online (Zoom)

O predavaču:

Marko Mišković u Photomathu radi kao Junior AI Engineer. Diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u lipnju ove godine, a tema njegovog diplomskog rada bili su sustavi za preporuku tekstualnog sadržaja. U Photomathu je počeo raditi u veljači kao student, da bih se nakon diplomiranja zaposlio na puno radno vrijeme. Trenutno je fokusiran na projekte vezane uz obradu i reprezentaciju slike, aproksimativnu pretragu slika, grupiranje sličnih slika  itd. U slobodno vrijeme voli šetnje plažom, ići u teretanu i na koncerte.

Prijavite se putem obrasca: 

https://docs.google.com/forms/d/1hOufC_j6yO9w-KywVaOq1VHA2uaO6RMHlOhPP687IBQ/edit?ts=61a89d02

Na dan predavanja će svi prijavljeni dobiti e-mail sa Zoom poveznicom za sudjelovanje.

 

Photomath vas poziva na njihov peti, ujedno i zadnji ove godine, Photomath Talks – virtualni meetup za tech zajednicu!

 

 

Predavači će opisati što sve radi Data tim u Photomathu, uz kratak pregled tehnologija koje koriste unutar data ekosustava. Saznajte zašto i kako su implementirali Looker data platformu u Photomathu – od backend arhitekture do vizualizacije podataka (ali i još mnogo toga!).

Na kraju vas čeka Q&A i nagradna igra (što kažete na vodootporni ruksak za laptop 🔥? Ipak je vrijeme darivanja! 🎁)

Sudjelovanje je besplatno uz obaveznu prethodnu prijavu – https://www.facebook.com/events/322516196038520

Web stranica:

Dodatni materijali: